Vragen? Neem contact op: 06-12481895
Is uw (bedrijfs)pand gebouwd voor 1994? Dan is de kans groot dat er asbest op uw dak ligt. Vanaf 2024 zijn asbestdaken in Nederland verboden.

Dak van asbest? Snel weg is het best!

Heeft u een asbestdak? Dan bent u zelf verantwoordelijk voor de verwijdering daarvan. Als gemeente Haaskbergen helpen we u graag snel en gemakkelijk van uw asbestdak af. Zo zorgen we samen voor een gezonde en veilige leefomgeving. Hieronder leest u hoe wij u kunnen helpen.

Waarom asbest verwijderen?

Asbest hoeft niet gevaarlijk te zijn maar het kan wel. Zodra een asbestdak beschadigd raakt, komen er asbestvezels vrij. Het inademen van deze vezels kan slecht zijn voor uw gezondheid en uw omgeving. Niet alleen het natuurlijke verweringsproces tast een asbestdak aan. Ook een hagelbui, storm of brand kan ervoor zorgen dat asbestvezels vrij komen. Naast de gezondheidsrisico’s kunt u ook voor onverwacht hoge kosten komen te staan. Raakt uw dak beschadigd, dan heeft u mogelijk een minder of onbruikbaar pand. Alleen een specialist mag dan uw dak vervangen en uw omgeving moet asbestvrij worden gemaakt. Dit is een kostbare aangelegenheid. Afhankelijk van uw situatie, vergoed uw verzekering na 2024 dergelijke kosten minder of helemaal niet meer. Vanaf 2024 controleren we als gemeente of het verbod wordt nageleefd. Verwijdert u uw asbestdak niet voor 2024, dan loopt u ook het risico op een boete.

Asbest van het dak!

Genoeg redenen om nu al aan de slag te gaan. Vervang u nu uw dak, dan profiteert u van onze ondersteuning, speciale stortvoorzieningen, subsidies en diverse aantrekkelijke (financiële) mogelijkheden vanuit de markt . Pak deze kans en vervang uw asbestdak voor een nieuw én duurzaam exemplaar. Heeft u vragen? Neemt u dan contact met ons.

Asbestdaken

Golfplaten, dakleien, gevelbekleding en regenpijpen. Dat zijn de plekken waar u onder meer asbest tegen komt. Twijfelt u over het materiaal op uw pand en wilt u zeker weten of u met asbest te maken heeft? Laat uw dak dan onderzoeken door een gecertificeerd bedrijf.
In de video van Milieucentraal krijgt u een goed beeld van waar asbest in zit of op ligt. En dat is op meer plekken dan u denkt.

Verwijderen asbestdak – Particulieren

Is uw asbestdak kleiner is dan 35m²? Dan mag u uw asbestdak zelf vervangen. Voor grotere daken bent u verplicht een gecertificeerde asbestsaneerder in te schakelen. Zij kennen als geen ander de regelgeving rondom asbestverwijdering.

Asbest verwijderen is aan strenge regels gebonden vanwege de nodige risico’s. Heeft u een asbestdak groter dan 35 m², dan moet u uw dak laten verwijderen door een gespecialiseerd en gecertificeerd bedrijf. Op www.ascert.nl vindt u een overzicht van betrouwbare door de overheid aangewezen specialisten die u daarbij kunnen helpen.

Meer informatie?  www.asbestwijzer.nl

 

 

(Bron: haaksbergen.nl)