Vragen? Neem contact op: 06 1504 4040

Interview: Gerben Bouwmeester

Gerben Bouwmeester

Bedrijventerrein Stepelo/Stepelerveld is trots op de komst van UZIN Utz Nederland (voormalig bekend onder de naam: Unipro). Al reeds bekend om de diverse prijzen vanwege duurzaam bouwen en de opening door Koninging Maxima. Nu de fabriek al reeds een aantal jaren operationeel is, stelden wij voor u als ondernemer de belangrijkste vragen op een rijtje:

Waarom is UZIN Utz Nederland gevestigd op bedrijventerrein Stepelerveld?
Wij hebben een bewuste keuze gemaakt om te vestigen op het Stepelerveld. In de oriëntatiefase houdt je alle opties open, maar wij hebben de focus gelegd op bereikbaarheid voor ons personeel. Zij zijn immers de drijvende kracht achter het bedrijf. Hierdoor hebben wij de zoekfocus gelegd op een geschikte locatie in de regio van Haaksbergen. Het Stepelerveld is een keuze geworden die voor ons het meest gunstig is uitgevallen. Denk hierbij ook aan een perfecte combinatie tussen bereikbaarheid / integratie (met natuur en dier), acceptatie (van de bewoners en boeren in de omgeving) en de visie van Stepelerveld, waarin duurzaamheid centraal staat.

Het personeel is voor ons altijd de belangrijkste factor geweest. Toen het voor ons bekend was dat wij moesten verhuizen wilden we zo dicht mogelijk bij Haaksbergen in de buurt blijven. quote Gerben: “Wij willen de kerktoren van Haaksbergen blijven zien”. Dat is met de locatie Stepelerveld zeer goed gelukt. Daarnaast kan UZIN Utz Nederland zich niet overal vestigen. Wij vallen in een speciale categorie, waardoor we moeten voldoen aan allerlei regels en wetten.

Waarom zijn jullie verhuisd vanaf locatie ’t Varck?
De voornaamste reden om te verhuizen was vanwege een fout van de gemeente. Het bestemmingsplan was gewijzigd, waardoor UZIN Utz Nederland niet verder kon uitbouwen op de huidige locatie (oude bedrijventerrein ’t Varck). Hierdoor waren wij genoodzaakt om een andere locatie te zoeken.

Heeft het Stepelerveld logistieke voorkeuren?
De nieuwe N18 zorgt voor een betere bereikbaarheid. Ondanks dat deze nog niet gereed is zijn wij al wel klaar voor de toekomst.

Wat was de rol van de gemeente bij de verhuizing?
De gemeente heeft er alles aan gedaan om ons zo goed en snel mogelijk van dienst te kunnen zijn. Het was zogezegd eigenlijk al “vijf voor twaalf”.  Er is dus voorrang gegeven om onze aanvragen versneld in gang te zetten. Uiteindelijk waren de zaken snel geregeld en konden wij gaan bouwen.

Welke toekomstplannen hebben jullie voor het Stepelerveld? 
UZIN Utz Nederland zou graag omgeven willen worden door nieuwe ondernemers. Wij zijn momenteel de enige op dit bedrijventerrein, maar zijn ons er heel goed van bewust dat ondernemingen tegenwoordig niet meer alleen voor zichzelf kunnen werken. Daarvoor werken wij al samen met diverse externe partners. Die zijn helaas niet op het Stepelerveld gevestigd. Wij hopen dat dit in de toekomst gaat veranderen.

Los van het bedrijventerrein ben ik er van overtuigd dat we samen veel meer kunnen bereiken,. Hiervoor zullen ondernemers/onderwijs/overheid/inwoners met elkaar moeten samenwerken.

Zou je andere ondernemers aanraden zich hier te vestigen?

Ja natuurlijk! Er is samen veel te bereiken, maar dan moet er wel iemand zijn die initiatief neemt. Wij zijn momenteel de kartrekkers op Stepelerveld, en we hopen dat er nog veel anderen zullen volgen.